VI VAR MÅNGA SOM ÅT KORV

Fredagen den 2 februari öppnade Alla Format sina portar. Vi skulle fira företagets 5-års jubileum med ett ÖPPET HUS.

Karin Norresjö, Vadstena Buss, vinnare av en digitalkamera från Richo.

Klockan 10.00 började folk strömma till och det var dags att tända grillen. Här skulle ätas korv i mängder och i alla dess smaker. Johans yngre bror, erfaren från restaurangkök, bevakade korvarna så de fick en aptitlig färg. Korvarna byggdes på med allsköns tillbehör. Det var räk- och gurksallad, ketchup, senap och rostad lök . Munnarna ställdes på stora prov när dessa ”fullastade lastbilar” skulle inmundigas.

Inne i lokalen väntade fem av våra leverantörer och visade sina produkter och färdigheter. Vår samarbetspartner DanagårdLitho hade med sig fina bokproduktioner som producerats i deras tryckpressar i Ödeshög. Där var Sign Nordic med sina sinnrika displayer och en NYHET med en upplyst beachflagg. Två av våra viktigaste pappersleverantörer, Antalis och Kuvertteamet, hade pappersprover och spännande kuvert. Slutligen var Ricoh närvarande, som levererat vår stora 5-färgsprinter. Ricoh stod också för det fina priset i det gratislotteri som alla besökare fick en lott från, en digitalkamera som kan filma 360 grader.

Under dagen fick besökarna både lära känna vår personal som våra tryckkunskaper. Intresset var stort kring vår nya miljövänliga Latexmaskin i storformat och den 9,2 meter långa printer som installerats våren 2017.

Vadstena kommuns nytillsatta Turism-och Näringslivschef, Jessica Hallros kom på besök och presenterade sig.

De eminenta illustratörerna, Johan och Cathrine Hesselstrand hade givit oss rätten att printa ut Vadstenakartan i ett format på 50 x 70 cm. Alla besökare fick denna karta som gåva när de lämnade ”kalaset”. Johan och Cathrine var också närvarande under en stor del av dagen och visade lite av deras andra produktioner. Bland annat en karta i storformat på Pilgrimscentrums nya vandrings-och cykelled runt Tåkern, som hängde på väggen för allmän beskådan. Invigning i maj!

Vår ”hovfotograf” Hanna Samuelsson hade fullt upp med att föreviga tillställningen. Om du har fotouppdrag hör av dig till Alla Formats FOTOSTUDIO!

Totalt hade vi runt 50 besökare under dagen, mestadels lokala företag, politiker, representanter från Svenska Kyrkan, Pilgrimscentrum men också några utifrån grannkommunerna.

I och med att det är Valår hade vi arrangerat något som vi kallade VALSTUGAN. Samtliga lokala partier hade bjudits in för att ”leka ideér” kring lokala valslogans. Socialdemokraterna och Miljöpartiet hade nappat på idén. Utan att överdriva märktes en viss VALHETTA. I takt med att Valaffischerna kom ut i tryck infann sig en tydlig munterhet.

Fram mot fyratiden började gästerna ge sig hemåt, det var ju trots allt en fredag.

 

LITE STATISTIK UNDER DAGEN

  • Vi åt 82 grillade korvar (med bröd)
  • Drack 75 koppar kaffe (kaffe från kafferosteriet så klart
  • Drack 68 burkar/flaskor med vatten, fanta, pepsi
  • Till sist, Karin Norresjö, Vadstena Buss vann digitalkameran. Se bild allaformat.se

Och vad vi drack under fredagskvällen håller vi internt

Fler bider från Öppet Hus 2 februari (klicka på första bilden för största format):

[ngg_images source=”galleries” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”Klicka här för små bilder” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]